Често задавани въпроси (FAQ)

Какъв е срокът за получаване на направена поръчка до офис?

След като изпратим Вашата поръчка до посочен от Вас офис на куриерска фирма „Спиди“, имате 7 дни за да си я потърсите. След това поръчката се връща към нас и се анулира. Ако изпуснете този срок е нужно да направите нова поръчка.

Мога ли да направя поръчка без да се регистрирам?

Да, можете. Има възможност за поръчка като гост, но препоръчваме да се възползвате от възможността за регистрация. Така по-лесно ще следите историята и движението на поръчките си. Регистрацията ще Ви отнеме не повече от 2 минути.

Защо не получавам имейл за потвърждение, при успешно завършена поръчка?

Системата ни изпраща автоматично имейл за потвърждение на всяка завършена поръчка. Бъдете внимателни при изписването на имейл адреса си. Ако объркате една буква или символ, няма да получите имейл.

След като завърша поръчката си, мога ли да добавя или премахна продукти?

За съжаление нямаме техническа възможност за добавяне или премахване на продукти от завършени поръчки.

Ако съм направил/а повече от една поръчка, има ли възможност да бъдат събрани в една?

Няма техническа възможност за обединение или сливане на поръчки. Всяка поръчка се обработва и изпълнява по отделно, по реда на постъпването й. Можем да отменим старата и да направите нова.

Мога ли да сменя начина на плащане на вече завършена поръчка?

Системата ни не позволява промяна на начина на плащане на вече завършени поръчки. Може да откажете настоящата си поръчка и да направите нова.

Мога ли да поръчам през имейл?

Да, можете, на имейл: totbooksbg@gmail.com

Как мога да поръчам до адрес, а не до офис на куриер?

За доставката до адрес разчитаме на куриерска фирма „Спиди“. Щом стигнете до завършване на поръчката, попълнете всички полета, като най-важно е полето за град. След като напишете в полето Вашия град е задължително да го изберете от появилите се предложения (пример: изписвате Соф, изчаквате и избирате София от появилия се списък). Същото важи и за улицата. След като сте избрали коректно града и улицата, за да пристигне поръчката Ви до адрес е нужно да изберете начин на плащане и „Спиди Доставка“.

Колко струва доставката?

За територията на България доставка до 3 кг на книги, поръчани от онлайн книжарница на Издателство ТОТ, струва 3.85 лв. с ДДС. Доставка до 3 кг до Ваш адрес струва 5,60 лв. с ДДС. Безплатна доставка за поръчки на стойност над 150 лв. 

Кога да очаквам доставка на поръчаните книги?

Обработваме поръчките в рамките на 2 до 5 работни дни. Срокът за доставка е различен според натовареността на периода, като обикновено книгите пристигат до 2 работни дни. В натоварени периоди, като Великденски или Коледни празници, е възможно доставката да отнеме до 5 работни дни. 

С кой куриер работите?

Работим с куриерска фирма „Спиди“, като тарифата за територията на България варира от 3.85 лв. до 6 лв. с ДДС, в зависимост от теглото на пратката.

Доставяте ли книги в чужбина?

Всички книги на Издателство ТОТ могат да бъдат поръчани и доставени в чужбина. Опциите за избор на адрес позволяват да посочите друга държава. На последната стъпка изберете желаната от Вас държава и попълнете град, пощенски код, точен адрес на латиница и телефон. Ние ще Ви изпратим пратката с „Български пощи“.

Фактурата от „Български пощи“ ще изпратим на имейла, който сте посочили при създаване на поръчката и следва да платите по сметката на Издателство ТОТ, като посочите номера на Вашата поръчка.

Каква е стойността и срока на доставка за поръчки извън България?

Стойността на поръчките за чужбина се определя от теглото на поръчаните книги и тарифите на „Български пощи“. За тези поръчки не предлагаме безплатна доставка.

Цена за пратки до 5 кг.: до съседни Балкански страни цената започва от 30 лв., за Европа – 38 лв., извън Европа цената варира от 48 лв. до 66 лв. Препоръчаните пратки се заплащат допълнително 4.90 лв. и пътуват с предимство. Ориентировъчно, общото тегло на първите десет заглавия, предлагани от totbooksbg.com е около 4 кг.

За пратки до по-далечни дестинации е необходимо направим проверка и да Ви пишем допълнително. 

Срокът за доставка също се определя от политиките на „Български пощи“. В зависимост от страната и адреса може да варира от седмица до месец и повече. Всички поръчки за чужбина се изпращат с код за проследяване (с изключение на страните за които тази опция не се предлага от „Български пощи“).

Какви са начините на плащане? А за чужбина?

Поръчки, направени на totbooksbg.com може да заплатите чрез пощенски паричен превод (при получаване или взимане на поръчката от куриер на „Спиди“) или по банков път (чрез превод по сметката, която ще видите, щом изберете този начин на плащане, като за основание посочите номер на поръчка от totbooksbg.com).

За чужбина имате възможност само за предварително плащане по банка, което трябва да отбележите преди да завършите поръчката си.
Ако срещате затруднения или се колебаете, моля, пиште ни на имейл totbooksbg@gmail.com С готовност ще намерим начин да Ви съдействаме.

Как са пакетирани книгите?

Всички книги, които изпращаме на територията на България и за чужбина грижливо опаковаме с аеропол, за да достигнат до Вас в добър вид, цели и невредими. Пратките за чужбина се пакетират в кашон или кутия.

При поръчка на по-голямо количество книги ще получа ли отстъпка?

При поръчка на по-големи количества книги правим различни отстъпки. Пишете ни на totbooksbg@gmail.com желаната бройка и заглавията, които Ви интересуват и ще се свържем с Вас.

Искам да даря книги от Издателство ТОТ на библиотека. Ще ми помогнете ли?

Дарението е щедър акт на благо в името на другите. Подкрепяме всички желаещи да направят дарение от книгите на Издателство ТОТ на избрана от тях библиотека. При дарение от Ваша страна, доставката към библиотека на територията на България ще бъде за наша сметка. За въпроси или уточнения пишете ни на totbooksbg@gmail.com