Блог

Издателство ТОТ има удоволствието да Ви съобщи, че излезе от печат второ преработено издание на „Йога на словото“

Есенция на духовното ученичество. Девето правило на окултния ученик
„Чистота. Чистите действия са деца на чистите мисли и чистите слова. Енергията на речта е първото, което се нуждае от пречистване. Защото каквато е нашата реч, такава е душата ни. От пречистване се нуждае не само формата на речта, но на първо място, нейното напълване.
Чистото слово има пет елемента: вяра, воля, въображение, предпазливост, любов. Вече сме запознати с мотивацията на словото. Без да имаме вяра, никога няма да бъдем чути. Без да имаме воля, няма да успеем да съобщим това, което искаме. Без да имаме въображение, няма да придадем на речта си разбираема за ума и сърцето на ближния форма. Без предпазливост може да причиним болка и рана, по-дълбока отколкото от удар с брадва. А ако нямаме любов, няма защо да говорим. Речта трябва да бъде контролирана постоянно и правилното й овладяване е изключително важно.
Деветият знак на Единното учение казва: “Чистото слово се ражда в мълчание и съединява Човека с вечността”. Чистотата е условие за приятието на истината, защото истината не влиза в мръсен дом. Влизащата в дома истина е подобна на царя, който очаква да приемат и него, и неговата свита (а свитата на истината са всички добродетели), и да го настанят на трона, и да въдворят неговия закон. В това е основата. Уважението към Закона за причините и следствията е самото дихание на чистотата.“ Откъс от Втори Аркан на езотеричната мъдрост, Зор Алеф


С покупката на книга от Издателство ТОТ подкрепяте разпространението на Единното учение и издаването на нови книги и заглавия.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Коментирай